Berek Halászkert Bajánsenye

Szerző: | Étteremajánlók, Őrség, Őrségi éttermek

Már két évvel ezelőtt is többször megfordultunk a Berek Halászkert Bajánsenye étteremben. Számunkra a fő szempontok a szép környezet, a játszótér, a terasz és emellett a finom halas ételek voltak. 2020. június 14-én, 15-én jártunk az étteremben.

A Berek Halászkert Bajánsenye étterem megközelítése – parkolás

Az étterem a község központjától nem messze, a Fő út mellett található, elkerített területen helyezkedik el. Első szembetűnő látvány a fákkal, bokrokkal, lovakkal és kicsi játszótérrel körülvett halastó. Az étterem területén található a parkoló, ami tágas, kényelmes és biztonságos.

Étlap

Az étlapon elsősorban őrségi és halas ételeket kerestünk, de azért volt hogy más ételeket is kipróbáltunk. Így például megkóstoltuk a fogasfilét roston vargányás gombamártással dödöllével (sajnos erről nem készült kép), aztán volt még dödölle tejföllel, szarvas szeletek házi áfonyadzsemmel jázminrizzsel és még az alábbi ételeket is kipróbáltuk. Mi felnőttek elégedettek voltunk az ételekkel, nem volt semmi probléma.

Gyerekeknek

A két érzékeny gyermekünk fogasfilét roston ettek petrezselymes burgonyával vagy rizzsel, a vargányás gombamártást külön kaptuk hozzá, azzal nem tudtunk mit kezdeni. Sajnos arra nem volt lehetőség hogy gombamártás nélkül hozzák ki az ételt, így azt is ki kellett fizetnünk. A gyerekek kipróbálták még a hekk halat sütve fokhagymásan, de ez egy kicsit túl fűszeres volt nekik (nem a fokhagymával volt gond).

Az étterem részéről nagy ötlet volt a játszótér kialakítása. A mi gyerekeink állandóan ott lógtak, jó volt, hogy nem kellett egy helyben ülve várni az ételeket, így nekünk is volt néhány szabad percünk. Bár a terasz szőlőlugassal van körbevéve, itt ott azért rá lehet látni a játszótérre. Ahogyan mi láttuk, a játszótér minden vendéggyermek részére nagy élmény volt, amellett, hogy a lehetővé tette a szabad mozgást, komoly ismerkedési lehetőségekre is alkalmat adott.

Kiszolgálás

A kiszolgálással nem voltak problémáink, aránylag gyorsan hozták ki az ételeket, ahhoz képest, hogy a terasz szinte állandóan televolt. A felszolgálók kedvesek, segítőkészek voltak.

Program lehetőségek a Berek Halászkert Bajánsenye éterem környékén:

  • nagy húzóerőt képvisel az étterem területén lévő játszótér, halastó látványa,
  • Őriszentpéter 5-6 km-re van, ahol rengeteg látnivaló akad,
  • ha a játszótérből még nem lenne elég és ha Csesztreg felé visz az út a szállás felé, akkor érdemes megállni Kerkáskápolnán, ahol egy kicsi, de szép, modernnek mondható játszótér található,

Más étterem a közelben:

További információk itt érhetők el a Berek Halászkert Bajánsenye étterem honlapján.