Határcsárda Étterem Bajánsenye

Szerző: | Étteremajánlók, Őrség, Őrségi éttermek

Még mielőtt az Őrségbe jöttünk volna, tájékozódtunk a Határcsárda Étterem Bajánsenye honlapján, így az étlap és az étterem már nem volt annyira ismeretlen. Ami az étlapot illeti, nagyra értékeltük, az allergiát, intolleranciát okozó alapanyagok külön felsorolását és az egyes ételeknél külön piktogrammal való jelzését. Ami még plusz volt más általunk meglátogatott éttermek étlapjaihoz képest az Őrségi tájjelegű ételek külön oldalon való kiemelése.

Megközelítés-parkolás

A Határcsárda Étterem Bajánsenye és Dávidháza között helyezkedik el, az út mentén. Ez azért fontos, mert aki kisgyermekkel jön annak fokozottan figyelnie kell a gyerkőcre, a szabadon mozgás tehát nem megoldott. Mi is éppen ezért választottuk a belső fedett helyiséget. A teraszos rész az út felé néz, így az nálunk szóba sem jött.

Határcsárda Étterem Bajánháza (étterem bejárat)

Határcsárda Étterem Bajánsenye (étterem bejárat)

A parkolás megoldható az étterem előtt, de az épület mögött is található parkolási lehetőség, ami sokkal kényelmesebb és biztonságosabb.

Határcsárda Étterem étlap

Az étlap-itallap kínálatot tekintve nagyon jó ötlet volt külön kiemelni az őrségi tájjelegű ételeket. Férjem ezek közül a csülköt tökmagolajos babsalátával  választotta, amivel igen elégedett volt. A gyerekek harcsát ettek párolt zöldséggel, de ettünk még rántott sajtot sült krumplival és rántott harcsát burgonyakrokettel. Az ételek egyszerűek, de finomak voltak, elfogytak. Ami az italokat illeti,  gyógynövényes szörpöt ittunk sok naranccsal, citrommal, mentával.

A gyerekeknek

Az étlap a gyerekek részére nem kínál külön menüt, viszont az ételek többségénél van lehetőség kisebb adagot is kérni. Mi is ezt tettük.  A két érzékeny gyerek grillezett harcsát evett párolt zöldséggel, ami biztosan finom volt, mert elfogyott. A gyerekek részére játék vagy kisebb mozgási lehetőséget nem fedeztünk fel, most kivételesen nem is volt rá szükségünk, de még időnk sem.

Határcsárda Étterem Bajánháza (grillezett harcsa párolt zöldséggel)

Határcsárda Étterem Bajánsenye (grillezett harcsa párolt zöldséggel)

Kiszolgálás

Érdekes volt. Rajtunk kívül az étteremben még egy szlovák család volt, akik éppen végeztek az ebéddel, illetve a teraszon ültek még néhány vendég. Nem voltunk sokan az étteremben, így a kiszolgálás gyorsnak volt mondható. A felszolgáló hölgy egy kicsit zaklatott volt, egyébként kedves és segítőkész. Egy kicsit nosztalgikussá tette az ottlétünket a régi Ossián és Pokolgép számok háttérzenéje.

Más étterem a közelben:

  • Berek Halászkert Bajánsenye

Egyéb látnivalók, programok:

  • játszótér
  • Berek Halászkert halásztava és kicsi játszótere
  • játszótér Kerkáskápolnán
  • 5-6 km Őriszentpéter rengeteg látnivalóval

külön cikk: bajánsenye étterem étlap -összehasonlítani a berek halászkertet a határcsárdával

link Berek halászkert