Ómama kávézója Őriszentpéter

Szerző: | Kávézóajánlók, Őrség, Őrségi kávézó

2020. június közepén jártunk az Őrségben, természetesen nem maradhatott ki az Ómama kávézója Őriszentpéteren, amikor is szombaton még a piac végigjárása előtt muszáj volt egy kicsit megpihenjünk. Két évvel ezelőtt itt ettünk először gibanicát, így már csak a nosztalgia kedvéért is újra le kellett tesztelnünk ezt a nagyon finom desszertet.

Ómama kávézó és reggelizőhely

Ómama kávézó és reggelizőhely

Kértünk és kaptunk kávét habosított növényi tejjel, a gyerekek pedig házi sárgabarack gyümölcslevet ittak.

Ahogy  a képeken is látszik a gibanica (mákos, túrós, diós, almás süti) mellett, kértünk még dupla adag túrós és tökös-mákos rétest, akinek pedig a gyerekek közül vigyáznia kellett a tejjel, az áfonyás (vagy meggyes) pitét evett, ami szintén jól fogyott. A rétesek annyira frissek voltak, hogy némelyik még langyos volt.

Ugyanitt fagyizásra is lehetőség van.

A mellettünk ülő vendégek éppen reggeliztek, így akkor tűnt fel, hogy itt nem csak kávézni lehet, hanem reggelizni is (ez fontos információ akkor, ha nem a szálláshelyünkön szeretnénk reggelizni!).

Ezt azért hangsúlyozom, mert velünk is előfordult. Vagyis néhány nappal később szerettünk volna valami meleg villás reggelit enni, de természetesen nem jutottunk idáig, mert a rétesek látványa teljesen meghatározta a reggelink kimenetelét.

A belső helyiség tele van szép, régi bútorokkal, amik igazán hangulatossá teszik a helyet. A gyerekek részére a sarokban kicsi asztalka és székek adnak lehetőséget játékra, rajzolásra.

A mosdó és pelenkázó tiszta, illatos, kifogástalan állapotú, kipróbálásra érdemes! 🙂

Étterem a közelben:

  • Pajta étterem (előzetes bejelentkezés szükséges, mi még nem jártunk itt)
  • Hársfa étterem