Molnár csárda

A Molnár csárdát Miskolcot Lillafüred felé elhagyva Alsóhámorban találjuk a Vadas Jenő u. 6. sz. alatt, gyönyörű környezetben helyezkedik el egy szűk völgyben, a Szinva patak partján.

A parkolás itt egyszerű, a csárdával szemben kialakított sziklás falu ingyenes parkolóban vagy közvetlenül az út mellett a csárda oldalában. A nyári időszakban rengetegen keresik fel a csárdát, közkedvelt helye a kerékpárosoknak, motorosoknak így a parkolók rendszerint tele vannak.

Molnár csárda parkoló nyitás előtt

A csárdának több része is van ami birtokba vehető, télen: a téli kert, alsó és felső szint. Mi a felső szintet szoktuk előnyben részesíteni, mert ott a gyerekek részére is több a hely és nyugisabb is szokott lenni. Bár legutóbb a téli kertben voltunk és az a hely is bevált. Nyáron a fedett teraszt szoktuk használni, mert onnan nagyon jó a kilátás a gyerekek részére fenntartott kicsi játszótérre. Az étterem belső része csendes, nyugodt és családias, ez csak nyáron szokott másképp lenni.

Étlap, itallap

Az étlap, itallap tartalma és az árak a csárda honlapján előzetesen megtekinthetők. Az étlap tartalma évtizedek óta ugyanaz, de emellett az étlapon külön nem szereplő különlegességeket is szoktak ajánlani, de ezekről telefonon érdemes előzetesen érdeklődni. Az ételekhez felhasznált alapanyagokról külön tájékoztatást nem tartalmaz az étlap, ahogy az allergénekről sem.

A csárda honlapján az Étlap fül alatt külön olvashatóak a Laktóz és gluténmentes ételek, ami nagyban megkönnyíti az ételválasztást azoknak, akiknek ez fontos szempont! A pincérek személyesen adnak tájékoztatást az ételek tartalmáról, allergénekről, illetve arról is, hogy mit mivel tudnak cserélni, illetve ha van külön igény azt tudják-e teljesíteni.  A pincérek türelmesek és segítőkészek!

Amit mi legutóbb kipróbáltunk:

Gyerekeknek

Az étterem mellett található kis játszótéren hinta és kötélcsúzda van, amit imádnak a gyerekek!, ekkor sem a szülőknek sem a pincéreknek nem szokott problémát okozni ha a gyerekek egy kicsivel koszosabban ülnek le az asztalokhoz. A kinti mosdó közel van, így csak rajtunk múlik a mérték!  Az étteremben külön kis részen asztalka és székek valamint egy szép kis akvárium várja a gyerekeket, illetve számukra külön etetőszék van. Szoptatásra alkalmas külön helyiség nincs.

Az étlapon külön gyermekeknek ajánlott ételek is vannak, mi ezek közül tej- és glutén érzékenység miatt egyet sem próbáltunk. Ami nálunk bevált, az a tészta nélküli zöldséges, húsos húsleves csészében és egy főétel ketté tálalva. Ez utóbbi vagy a Roston sült pisztráng vegyes körettel vagy rizzsel  (az eredeti étel Roston sült pisztrág balzsamecetes saláta ágyon vagy Mézes mustáros csirkemell rizzsel vagy vegyes körettel (az eredeti étel: Mézes mustáros csirkemell joghurtos primőr salátával).  A mentesség szempontjából a desszertek kínálata nem áll túl jó helyen, de legalább van Őszibarack/ananász befőtt, ami mindig bevethető, ha feltétlenül muszáj!

Kiszolgálás

Évek óta ide járunk, nekünk eddig kifogástalan kiszolgálásban volt részünk, a pincérek segítőkészek, udvariasak, az ételek kiválasztásában segítőkészek, ruházatuk pedig mindig tiszta és rendezett.

Program lehetőségek a környéken:

  • túrázás a környéken (pl. nem messze van a Szeletta barlang, ami több irányból is megközelíthető: Felsőhámor (templom mellől indul a turista út), Majális park, Molnár szikla (a Chinoin ingyenes parkolója jó kiindulópont lehet – mindkét helyről gyönyörű a kilátás),
  • Miskolci Vadaspark és a környéken számos más túrázási lehetőség
  • Lillafüred-Hámori tó,
  • Lillafüredi kisvasút, libegő, az Anna- és István-barlang…

Bármelyik programot is válasszuk az autót nem érdemes az étterem mellett hagyni, mivel a parkolója gyakran még az étterembe látogató vendégek számára is kevésnek bizonyul!

Képek: saját fotók