Huszár Vendéglő Örvényes

Szerző: | Balatoni éttermek, Étteremajánlók

A Huszár Vendéglő egy ízig vérig magyaros, családi vendéglő, mely egy biztos pont lehet számodra, ha Örvényes közelében jársz. Olyan kényelmi funkciókat nyújt vendégeinek, amik nyáron gyermekes családok részére kifejezetten hasznosak lehetnek. Ilyenek például a gyerekek részére kikészített nagy alakú színező, az igényes kis játszótér, a légkondicionált zárt éttermi rész, vagy a terasz párásítása.

A Huszár Vendéglő megközelítése és parkolás

Tihany és Zánka, pontosabban Aszófő és Balatonudvari között találod ezt az éttermet. A 71-es főútról lekanyarodva rögtön az étterem parkolójában találod magad, ahol – ha éppen szerencséd van – tudsz parkolni. Bár elég nagynak tűnik, csúcsidőben szinte mindig tele van.

Érdemes előre foglalnod asztalt, mint szinte mindegyik étteremnél itt a Balaton környékén. Ha mégis elfeledkeznél róla, érdemes leparkolni és járni egyet a környéken, amíg egy asztal felszabadul. Merthogy nem messze az étteremtől – kb. 50 méterre – találod például az örvényesi vízimalmot, amit egy könnyű sétával fel tudsz fedezni. Sajnos mi csak a környékén sétáltunk, mivel a járvány miatt éppen zárva volt.

Huszár Vendéglő Örvényes-a vendéglő
Huszár Vendéglő (dekoráció)

Huszár Vendéglő Örvényes Étlap

 

Az étlap sokféle ételt kínál, évek óta ugyanazzal az étlappal dolgoznak így, ha visszatérő vendég leszel ennek előnyeit biztosan fogod élvezni. A változatlan étlapban talán az egyetlen változó a napi ajánlatok köre, amelyek közül néhány ételt érdemes kipróbálnod.

Ha te vagy családod bármely tagja érzékeny valamelyik alapanyagra, akkor neked nagy segítséget jelent, hogy az étlap az allergéneket színes piktogramokkal jelöli. Sajnos a gyerekek számára nem találtunk olyan ételt az étlapon, ami kifejezetten tej, tojás és gluténmentes is lett volna, de végűl ezzel sem volt gond. 

Jó szívvel tudjuk ajánlani a Balaton-felvidéki grillezett kecskesajtot salátaágyon málnaecetes dresszinggel sajttal töltött burgonyatáskával, illetve a cukkinis fogasfilét, ezeket az ételeket mi, felnőttek kértük. Mind két étel a napi ajánlatok között szerepelt. A grillezett kecskesajt annyira finom volt, hogy akárhányszor megfordultunk az étteremben, szinte mindig kértük. Ennek titka a kecskesajt frissessége!

Ami az innivalókat illeti, a gyerekek részére a szörp szinte állandósult, de finom volt a kávé is, amit növényi tejjel is eltudtak készíteni. A frissen csapolt Krusovice is rendben volt.

 

Frissen csapolt Krusovice
Huszár Vendéglő-növényi tejes cappuccino

Gyerekeknek

 

Ha a gyermekmenük nálatok előnyt élveznek, akkor jó hír számodra, hogy az étlap külön ételeket kínál a gyerekek részére. Ezek többsége viszont megegyezik a megszokott éttermi kínálatokkal.

Nálunk a Nemo nyomában (rántott tengeri hal hasábbal, kompóttal) és a Mickey Mouse (rántott sajt, hasábburgonya, tartármártás) fogyott. A két érzékeny gyermek részére készült rántott tengeri hal csak kukoricalisztben volt kisütve és a köret általában rizs volt, vagy vegyesen rizs, sült burgonyával.

Ami még a gyerekek igényeit szolgálja, az a nagy terasz mellett kiépített igényes, tiszta, biztonságos kis játszótér. A nagyobb gyerekek részére igazi felüdülés a szabad mozgás lehetősége az étterem mellett. Persze a kisebbek is élvezhetik a játszóteret, de mindenképpen kell a szülői jelenlét tekintve, hogy a teraszról nincs közvetlen átjárás a kicsi játszótérre. A gyerekek zsivalya nem szűrődik át a teraszra, így az éppen étkezők nyugalma is biztonságban van.

Amit még fontos tudnod, a játszótér – legalábbis amikor mi ott jártunk – nem volt fedett, így nyáron a nagy melegben erre is oda kell figyelni.

Kiszolgálás és fizetés

 

Mindig kedvesek és figyelmesek, megértőek voltak a pincérek, minden ottlétünkkor érdeklődtek, hogy elégedettek vagyunk-e mindennel. Nem okozott gondot nekik, ha az ételeknél valamilyen változtatásra volt szükségünk.

Az előző éveket is figyelembe véve 7-szer, 8-szor biztosan jártunk már az étteremben.

 

Összefoglalva a lényeges tudnivalókat

 

 • foglalj asztalt, ha biztosra akarsz menni,
 • ha használjátok a játszóteret, figyelj a gyerekekre,
 • kóstold meg a napi ajánlatot és esetleg a Huszár Vendéglő saját termesztésű borait is,
 • a grillezett kecskesajt hihetetlenül finom, érdemes megkóstolni,
 • ha ételérzékeny vagy minden esetben kérdezz rá az általad választott ételre, hogy az valóban nem tartalmazza-e az adott allergént (a pincér feljegyzi a szakács részére az információt, hogy még véletlenül se legyen probléma), de tudd, hogy a teljes mentességet nem tudják garantálni, erre ugyanis nincsenek felkészülve,
 • ha a környéken szeretnél megszállni vedd figyelembe, hogy a Huszár Vendéglő Örvényesen kínál apartmanokat.

Összességében véve arra az esetre ajánlanánk a Huszár éttermet, ha enni szeretnél és van elképzelésed arról, hogy mi esne jól.

Az állandóság és a vendégek kényelme érdekében nyújtott szolgáltatások sokat nyomhatnak a latban akkor, ha éttermet keresel a Balatonnak ezen a környékén.

Ha már jártál az étteremben, akkor nagyjából a fejedben lesznek a választható ételek köre, így kisebb csalódás érhet, mint azoknál az éttermeknél, ahol az étlap akár napi szinten, de inkább hetente (havonta) változik.

 

Programok a környéken

 

 • Örvényes felfedezése,
 • az étteremnél biciklit is tudsz bérelni, hogy felfedezd a környéket
 • a közelben van Tihany a maga rengeteg látnivalóival, fürdési lehetőségeivel,
 • szombaton elmehetsz a Tihanyi Piac Placcra, hidd el tetszeni fog, mert különleges a hangulata (itt érdemes a heti zöldség, gyümölcs mennyiséget bevásárolni, hihetetlenül finomak a helyi termények, de ugyanitt meg kell kóstolnod Laci betyár és családja által kézzel, frissen készített réteseket, házikenyereket is, kihagyhatatlan!!!)
 • ha a másik irányba indulnál, nézd meg a fövenyesi kertmozi ajánlatát, mi néhány bábelőadáson már vettünk részt (a dinnye mindig finom volt, imádták a gyerekek!)
 • Balatonakalin egy szép nagy játszóteret találsz, amit érdemes a gyerekeknek megismerni,
 • ha nagyobb bevásárlást terveznél akkor a Balatonakalin lévő Fék áruház a segítségedre lehet.

 

Más éttermek és kávézók (inkább távolabb, mint közelebb):