Szőlőskert Vendéglő Balatonfenyves

Szerző: | okt 18, 2022 | Balatoni éttermek, Étteremajánlók

Családi ebéd az M7-es autópálya mellett – Szőlőskert Vendéglő Balatonfenyves (étlap, ételek, árak)

Szőlőskert Vendéglő
Szőlőskert Vendéglő
Kostrizer

A Balatonfenvesi Szőlőskert Vendéglőre akkor találtunk rá, amikor éttermet kerestünk Miskolcról az Őrségbe menet 2022. júliusában.

Fontos szempont volt számunkra, hogy a választott hely lehetőleg a Balaton mellett legyen, mivel kb. az utazásunk felénél jártunk itt, illetve hogy az M7-es autópályáról könnyen odataláljunk. Az sem volt egy utosló szempont, hogy ne legyen nagyon elrugaszkodott sem az árakat sem az ételeket illetően. Több étterem honlapját végignézve, illetve mások tapasztalatait olvasva döntöttünk végül a Szőlőskert mellett.

Megközelítés és parkolás

Az M7 autópályáról lehajtva a vendéglő tényleg egyszerűen és könnyen megközelthető. A parkolással nem volt gondunk, a vendéglőnek nincs külön parkolója (ha jól láttuk), viszont a bejárat előtt, az út mellett könnyen meg lehet állni, a parkolásért nem kell fizetni.

Szőlőskert Vendéglő étlap

A vendéglő étlapja egyszerű, átlátható, könnyen használható, az ételek kiválasztása nekünk nem okozott gondot. Az allergének nincsenek külön felsorolva az ételek mellett, ha nektek erre szükségetek van, mindenképpen kérdezz rá a pincérnél, mi ezt most kihagytuk.

Hideg meggyleves
Színes saláta
Kijevi csirkemell
Töltött csirkemell

Amit mi felnőtek végűl ettünk az a Tomi kedvence (fokhagymás-spenóttal és kapros túróval töltött csirkemell) petrezselymes burgonyával és a Kijevi csirkemell színes salátával volt (mindkettőhöz a köretet külön kellett választani). Mindkettő nagyon finom volt, a tálalás pedig szemet gyönyörködtető volt.

Gyerekeknek

Az étlap a gyerekek részére két ételt is kínál, természetesen a megszokottakat. Ha a te gyermeked odavan a halrudacskákért akkor, itt most figyelj arra, hogy a Némó elnevezésű étel nem a „megszokott halrudacskát” takarja, hanem igazi halfilét, ami azért teljesen más, mint a megszokott, bár szerintünk sokkal finomabb. Nálunk a két kisebbik gyermek választotta ezt az ételt, azt mondták nagyon finom volt, bár nem volt elég. Ez nem az ételek hibája volt, itt csupán arról van szó, hogy a két gyermek simán elfogyasztott volna egy-egy felnőtt adagot is.

A nagyobbik fiam hideg meggylevest vanília fagylalttal és fogasfilét evett kapormártással és hasáb burgonyával, ez is teljesen rendben volt, nem panaszkodott.

A vendéglő a kisebb gyermekek részére a hátsó udvaron egy kis játszórészt kínál, amelynek használata csak szülői felügyelet mellett javasolt, már csak azért is mert annyira távol van az asztaloktól, hogy onnan nem belátható. 

Halfilé sültkrumplival
Fogasfilé kapormártással
Szőlőskert Vendéglő

Szőlőskert Vendéglő árak és kiszolgálás

Az árakra nagyon kíváncsiak voltunk, ez volt az első alkalom, hogy idén (2022-ben) a Balaton mellett étkeztünk. A számla nem okozott nagy meglepetést, italok nélkül 5 főre az ételek (3 felnőtt adag és 2 gyermek) 20.000,- Ft körüli összeget tettek ki. Ami egy kicsit mellbevágó volt és amire mindenképpen felhívnám a figyelmedet az a limonádé ára, ami jelen esetben 3×0,5 dl bodzás limonádé 3.300,- Ft összegbe került.

A kiszolgálás figyelmes és barátságos volt, kifejezetten jó hangulatú volt az ott tartózkodásunk.

Programok a környéken:

Mi átutazóban voltunk, így a környéket nem volt időnk felfedezni. 

Más étterem és kávézó a környéken

Mivel csak átutaztunk, nem néztünk szét alaposabban a környéken. Pontosabban amikor kerestünk megfelelő étkezési lehetőséget, akkor szétnéztünk és ezt a vendéglőt találtuk a legjobbnak ahhoz, hogy kipróbáljuk.

Pörc Bisztró Balatonkenese

Egy családi ebéd érdekes tapasztalatai - Pörc Bisztró Balatonkenese (parkolás, étlap, árak, gyerekeknek)A Pörc Bisztrót a Balaton 2021 gasztrokalauz kiadványból választottuk ki. Ami a bisztrós hamburgereket illeti nekünk felnőtteknek már nagyon jó tapasztalataink...

Huszár Vendéglő Örvényes

A Huszár Vendéglő egy ízig vérig magyaros, családi vendéglő, mely egy biztos hely lehet számodra, ha Örvényes közelében jársz.

Tagyon Birtok – étterem

Tagyon Étterem: a Zánkától nem messze lévő Tagyon Birtok területén találjuk, ahol megfér egymással a csend, a gyönyörű panoráma és a gyermekek zsivaja. 2020 augusztusában jártunk ott, egy vasárnapi napon. Éppen a Káptalantóti piacról jöttünk visszafele, amikor...

Sajkodi Apáti Étterem és Kávézó

A nyugalom és pihenés szigete, finom ételekkel, gyönyörű kilátással, egy pici játszótérrel fűszerezve, ez volt számunkra a sajkodi Apáti Étterem és Kávézó. Megközelítés és parkolás Sajkod bár a Tihanyi félszigeten található, megközelítése mégsem a Tihany központjába...

Ezek az étterem és kávézóajánlók is érdekelhetnek: