Pörc Bisztró Balatonkenese

Szerző: | aug 30, 2021 | Balatoni éttermek, Étteremajánlók

Egy családi ebéd érdekes tapasztalatai – Pörc Bisztró Balatonkenese (parkolás, étlap, árak, gyerekeknek)

Pörc Bisztró (tábla)
Pörc Bisztró (kerthelyiség)
Pörc Bisztró (kilátás a teraszról)
Pörc Bisztró (gyerekjátszósarok)

A Pörc Bisztrót a Balaton 2021 gasztrokalauz kiadványból választottuk ki. Ami a bisztrós hamburgereket illeti nekünk felnőtteknek már nagyon jó tapasztalataink voltak a miskolci Avalon Parki Bisztró kapcsán és úgy gondoltuk, hogy talán itt az ideje, hogy a gyerekek is megismerkedjenek velük.

Megközelítés és parkolás

Az M7 autópályáról lehajtva a 71 sz. útról közelítettük meg, mivel útban voltunk Balatonakali felé. A Bisztró a főutcán található, így könnyen megközelíthető. A parkolással sem volt gondunk, mivel a bisztró előtt már nem volt szabad hely, egy kicsit tovább kellett mennünk. Nem messze a bisztrótól, az út mellett kialakított parkolóknál találtunk szabad helyet, ahol ingyenes volt a parkolás. A bisztrót annak szépen, igényesen kialakított kerthelyiségén át közelítettük meg, ahol nehezen, de végül kaptunk asztalt.

Pörc Bisztró étlap

Amint a képekből is kitűnik, itt nem hagyományos, más éttermekben megszokott ételekkel fogsz találkozni. A gasztrokalauz szerint a bisztró ételkínálatában visszanyúlik magyar ősételekhez, ami a választást igencsak megnehezítheti azok részére, akik nincsenek felkészülve ilyen jellegű ételekre.

Pörc Bisztró (étlap)
Pörc Bisztró (kóstoló menü)
Pörc Bisztró (hamburgerek)
Pörc Bisztró (napi ajánlat)

Az ételkínálatot végig nézve felnőttként sem igazán tudtunk mit kezdeni a felsorolt ételekkel, nemhogy a gyerekek részére ajánlani bármelyiket is. Ha szerettek új dolgokat kipróbálni és a gyermekeid is eléggé nyitottak az újdonságokra, akkor itt érdemes lehet próbálkozni akár egy egy kóstoló menü bevállalásával. Még mielőtt erről döntenétek az árakat is fussátok végig, mivel az ételek mellett azok sem mindennapiak.

Amit mi végűl kóstoltunk az a pörcburger, a retroburger és a vegaburger volt. Ezek finomak és laktatóak voltak. A két kisebbik gyerek végül rántott csirkemellet evett sült krumplival. A hamburgerek finomak voltak. Itt hívnám fel a figyelmedet, hogy a vegaburger itt sem egyenlő a vegánburgerrel. Igen tudom, hogy te is biztos tudod, mi a különbség, mi is tudtuk, de afeletti örömünkben, hogy találtunk egy tejmentes burgert majdnem belefutottunk  egy tehénsajtos problémába. Nem a bisztró hibája volt, nekünk kellett újra ellenőrizni az étlapot.

Az allergén összetevők precízen, pontosan minden ételnél számozással ellátva szerepelnek, így ez jelentősen felgyorsítja az ételek kiválasztását. Ami még szimpatikus volt az étlapon, az az egyes ételek összetevőinek felsorolása. Ha már böngészted az étlapot, akkor biztos te is egyetértesz azzal, hogy ez egy igen hasznos lépés volt a bisztró részéről.

Fehér nyúl (Fat Cat)
Magamnak Főztem (tramini szőlőpálinka)
Vörös Mustfröccs

Ittunk vörös mustfröccsöt (a gyerekek is), megkóstoltuk a Magamnak főztem tramini szőlőpálinkáját és ittunk a Fehér Nyúlnak egy pilseni típusú sörét .

Gyerekeknek

Amint az étlapból és a napi/időszaki ajánlatból is kiderül a gyerekek részére nem igazán kínálnak olyan ételeket, amiket a szülők nyugodt szívvel tudnának ajánlani.

Elgondolkodtató volt, hogy megérkezésünk után a pincér rögtön felajánlotta a rántott csirkemellet sült krumplival, annak ellenére, hogy az étlapon ez a lehetőség nem szerepel.

Bár hívogató a gyerekek részére kialakított gyereksarok, igazából csak olyan kisebb gyerekekkel érkező szülőknek tudnám elképzelni a helyet, ahol a kisebbek csak csipegetnek a szülői tányérból.

A nagyobbak részére – a hamburgereken kívül – nincs igazán alternatíva. Ahogy már korábban jeleztem persze azok számára kihívás lehet a hely, akik bevállalósabbak és nyitottak az új ízek iránt.

Pörc Bisztró Balatonkenese árak és kiszolgálás

Az árakkal való ismerkedésre jó alkalmat adhat neked az étlap alaposabb átböngészése. Nyilván a bisztró árai híven tükrözik a minőséget, a felszolgált nem mindennapi ételek különlegességét.

Nem szeretnék az árakról többet írni, mert mindenki maga dönti el, hogy neki mi fér bele, de azt azért szeretném megjegyezni, hogy az italokért fizetett összeg majdnem a számla felét tette ki. Így az 5 fő részére (2 felnőtt, 3 gyermek – 8, 10 és 13 évesek) a 3 hamburger, 2 adag gyerek rántott csirke ételekért italok nélkül 12.000-14.000,- Ft között fizettünk.

Programok a környéken:

Mi átutazóban voltunk, így a környéket nem volt időnk felfedezni, de azért van egy két dolog, amit tapasztaltunk vagy tervezzük, hogy legközelebb végigjárjuk.

  • Pörc Delikát végig járása – az üzlet a bisztró mellett található, így nem kell messzire menni,
  • Szó ami szó kávézó – nem messze a Pörc Bisztrótól egy rövid sétával elérhető – mi itt fagyiztunk és kávéztunk
  • terveztük a Soós-hegyi kilátóhoz való kirándulást, de időnk már nem volt rá.

Más étterem és kávézó a környéken

Mivel csak átutaztunk, nem néztünk szét a környéken.

  • Szó ami szó kávézó
  • terveztük még a Szépkilátás Bisztrót meglátogatni Balatonakarattyán, de végül kimaradt, talán majd jövőre.

Ezek az étterem és kávézóajánlók is érdekelhetnek:

Szőlőskert Vendéglő Balatonfenyves

Családi ebéd az M7-es autópálya mellett - Szőlőskert Vendéglő Balatonfenyves (étlap, ételek, árak)A Balatonfenvesi Szőlőskert Vendéglőre akkor találtunk rá, amikor éttermet kerestünk Miskolcról az Őrségbe menet 2022. júliusában. Fontos szempont volt számunkra, hogy a...

Huszár Vendéglő Örvényes

A Huszár Vendéglő egy ízig vérig magyaros, családi vendéglő, mely egy biztos hely lehet számodra, ha Örvényes közelében jársz.

Tagyon Birtok – étterem

Tagyon Étterem: a Zánkától nem messze lévő Tagyon Birtok területén találjuk, ahol megfér egymással a csend, a gyönyörű panoráma és a gyermekek zsivaja. 2020 augusztusában jártunk ott, egy vasárnapi napon. Éppen a Káptalantóti piacról jöttünk visszafele, amikor...

Sajkodi Apáti Étterem és Kávézó

A nyugalom és pihenés szigete, finom ételekkel, gyönyörű kilátással, egy pici játszótérrel fűszerezve, ez volt számunkra a sajkodi Apáti Étterem és Kávézó. Megközelítés és parkolás Sajkod bár a Tihanyi félszigeten található, megközelítése mégsem a Tihany központjába...